May 6, 2018

Денят На Храбростта - 6 Май

Първо, честит празник на всички които празнуват на 6 Май. Имен Ден или като военно служести - празник на Българската армия.Честно казано, едвам помня предишните няколко парада, проведени на 6 Май, през миналите години. Но този днес (06.05.2018) е запомнящ се. Най-вече с начина по който беше отразен от Българската Национална Телевизия - БНТ. Едновременно кадри от няколко местоположения - площада на жълтите павета, където беше и самия парад. Кадри от летищото на Граф Игнатиево и дори от нашата съседка Македония, където Президента г-н Радев, отлетя да продължи празника и отчета паметта на загиналита български войници пред изградения мемориум.Това е с което според мен най-много се отличава таз годишния парад, пред всички останали. Начина по който беше отразен и то не от коя и да е медия, а то БНТ.

Е няма да скрия, че имаше все пак и доста неповхадни моменти, не останали покрити от живото предаване. 

Но все пак сценария беше наистина добър на цялото представяне на основната част на парада и самото отразяване от стрна на БНТ.

Не това не е платена статия. Моя скромен блог няма как да привлече внимание за такъв тип статия.

Просто съм доволен, че събитието беше отразане по начин, подххождащ на времето. Имаше коментатори, бяха взети интервюта от военно служещи, дори и такив учащи за военна служба. Да някои от тях блесна пред камера, друго определено си личеше напрежението да говорят пред камера, казвайки непохвадни думи, не на място или излишни жестове. Но на всеки би се случило това.

Дори моя блог е пълен с правописни, пунктуационни и граматически грешки. Но подобре нещо написано от колкото нищо.Определено си личи, че в БНТ са влезни инвестиции, за което се радвам, защото това е националната ни телевизия, представляваща нашата държава. Ако тя не изглежда представителна, така ще се гледа и на нашата държава. Всички народи се опитват да представят държавата си в най-бляскавата и светлина, независимо от вътрешните и неуредености.
©Всички снимки в статията са със запазен права на БНТ

No comments:

Post a Comment