January 6, 2015

Падението на М-Тел
Единствения останал български мобилен оператор не се възпита от международните връстници. Които отдавна са установили , че клиента трябва да бъде доволен, а не заплашен. След като GloBul стана Telenor, ако М-Тел не си промени политиката към отношението на клиентите и премахне дребните си хитрини, като SMS игри, чието участие може да ви коства неоправданите 10 лв. повече към вашата месечна сметка. И стреса от получаване на куп нежелани SMS придружени с оскъпяване на сметката. Изглежда, че М-Тел нямат намерение да станат клинт-ориентиран оператор, вероятно е избрал да продължава да печели от скрити и не добре разяснени условия към абонаментните програми и допълнителните малки капани които залага на нищо не подозиращите клиенти. Което много скоро може да се обърне срещу тях, след като Telenor обявиха вече първите си планове за без абонаментни програми, които няма как да не са привлекли внимание.


Най-вероятно тови звучи като PR на Telenor изпускайки споменаването на 3-тия мобилен оператор Vivacom. Не, не го споменах поради факта, че те са стъпили здраво на 3-то си място и не смятат да го отстъпват на по-горе споменатите. Vivacom още в началото остави лошо впечатление на своите клиенти със слабо покритие. Това все още отеква в представите на хората за услугите на Vivacom, не зависимо колко ниски и привлекателни са предложенията на американския оператор стъпил на Българска земя.
Да ли М-Тел ще се превъзпита, взимайки пример от своите конкуренти ще се разбере можи би тази година след като Telenor разкрие своите идеи за новите планове.

No comments:

Post a Comment