November 3, 2012

Ghost Recon OnlineМожете да гледате gamplaye-я на играта на


Това е едно бързо и експресно ревю на новоизлезналата от средата на лятото на игра от серията на Tom Clancy Ghost Recon. Ubisoft този път са решили да зарадват феновете на Ghost Recon със версия за multiplayer който е online. След Closed Beta, играта е пусната в Open Beta свободна за сваляне.
Трябва да си призная, че това е първата игра от серията Tom Clancy, която играя, като изключа Rainbow Six.
Няма да ви занимавам с историята на игрите от серията Tom Clancy, защото аз самия не съм се занимавал да се поинтересувам. Но ако ви интересува в интернет има достатъчно инфо. Както и да е сега ще ви разкажа моите впечатления от Ghost Recon Open BetaПървите няколко пъти когато играх играта, ми се стори доста скучна. Дебнеш, ходиш, чакаш, стреляш... по-дяволите всичко е бавно, ако тръгнеш да бързаш бързо те гръмват :D
След като известно време я оставих на компютъра си не пипната, разочарован от мисълта, че тичайки срещу противника и стреляйки, умирам постоянно. Стандартния "shoot and run" не сработва в тази игра. Реших все пак да пробвам играта да играя премислено, и бавно, да дебна, не да тичам не ориентирано. Оказа се, че работи. Да почнах да права kill след kill. :)

После намерих и "run and shoot" страната на Ghost Recon Online. Оказа се, че все пак old fashion модел го има, макар и изменен.

Това е тактическа игра. Стратегията и тактиката са заложени силно в този 3D shootet. Ето и малко за inteface-а на играта и това как се инсталира.

Играта можете да свалите от официалния сайт. След като свалите launcher-а играта ще бъде свалена и инсталирана. След стартирането ще се появи начален екран на който може да следите нови от сайта. От този прозорец стартирайте играта. След това ще трябва да въведете своя Uplay профил и парола, за да можете да се впишете.

Веднага след като се впишете в играта можете да изберете вашия клас от трите Recon Class elit souldier с който ще играете. Но имате възможността да ги сменяте по всяко време.Ако за първи път сядате да играете подобна игра, след това ревю, ви препоръчвам да пуснете играта, без да настройвате каквото и да било (освен ако вашата конфигурация на компютъра не го изисква) и да се впуснете в action-а, като в началото стоите по назад, наблюдавате какво правят другите играчи от вашия отбор и следвате техните инструкции.
Това е само ако сте от хората като мен, които искат просто да се впуснат в играта. Ако имате повече търпение отидете в официалния сайт на играта и разгледайте инфото, както и клиповете които има в begginers guide-овете.
Началните инструктажи са много полезни даден на сайта, предоставят най-важното което трябва да знаете за gameplay-я, препоръчвам ви да ги прегледате и следвате в играта... наистина работят :)

Ето няколко съвета от мен които можете да използвате в играта:

Не е нужно непрекъснато да тичате. Използвайте възможността да се плъзгате след засилка с тичане. Много е подходящо ако преминавате от едно място на друго като между двете е открито и попадате под вражески обстрел. Има малко места, но стратегически по картите на които можете да се покатерите. Търсите ги, защото ви дават различен поглед върху нещата.

Както казах в играта, в играта е наблегнато на стратегията и тактиката така, че разузнаването е основен елемент. Има место когато сте зад прикритие правилото, ако вие не виждате никой, то значи никой не ви вижда. Да ама не е така... зависи от какъв ъгъл сте и какъв ъгъл имат противниците. Имайте това предвид когато се прикривате и къде се намират противниците. Често може да ви издебнат и със снайперистки истрел да ви свалят, колкото и да сте се покрили или мислите, че не са ви забелязали до като се оглеждате.

Много често се случва дори засада в груб... мислейки, че вашият отбор контролира картата. Картите на играта предоставят тази възможност, по заобиколен път да се озовете в гърба на противника, ако той не след тези места.

Следете вашия INBOX в играта. Там ви пристигат системни съобщение за някои придобивки получени от мачове. Трябва обаче и да си купите малко пространство, защото може да ви свърши и да не можете да си вземете нещата от пощата. Ако имате достатъчно пространство във вашия инвентар, придобивките ще ви пристигат директно там.Пазаруването в игра за става по 2 начина. Или с вавите Recon Points (RP), които сте спечелили от играта или с предварително закупени пари (Ghost coins). Вторият начин не съм го пробвал и не знам как става. Свързан е със купуването на купони.

Нещо интересно за картите. Колкото и обширни да ви изглеждат, сякаш можете да се изгубите докато стигнете до мястото където вашия обор води действия. Не е така... пътя е един, само има повече възможности. Единствената разлика е, че някои от местата водят по-бързо друго по-бавно. Разлика около 5-10 секунди.

Може да се случи така, че например на Korlyolov Tower картата да се озовете в гърба на противниците, след като C waypoint е бил отключен за тях. Използвайте това

Очаквайте обновяване на темата.

No comments:

Post a Comment