February 19, 2014

Външен гумен диск A-DATA Superior SH 93 320GB


A-DATA са пуснали на пазара гумиран външен твърд диск. Той е с размери 2,5 инча 5200 оборота/мин (rpm). A-DATA са едни от лидерите в производството на външни памети. Част от продуктовата гама на A-DATA включва MICRO SD памет карти, външни твърди дискове както 2,5 така и 3,5 инчово съответно на 5200 rpm. и 7200 rpm, така чипове за оперативни памети RAM. Този портативен твърд диска, продукт на A-DATA, можете да намерите на пазара с капацитет от 320/500/640 GB. Продукта са предлага в по-големите магазини и фирми за внос на компютри като Comtrade 98. Цената на твърдия диск варира в зависимост от капацитета от 110 лв. до 180 лв. Покритието на външния диск е изцяло гумирано. Също така има гумено капаче на USB входа, за по-добро уплътняване. Също нещо интересно относно дизайна на твърдия диск е така наречения snap-design за USB кабела за връзка на диска към компютър или друго устройство. Snap-design-а представлява малак канал по страничната периферия на гумения корпуса на диска. 

 
 


Посредством еластичността на гумата, канала задържа USB кабела. По този начин не мислите къде ви е кабела за връзка на външния диск, защото той е винаги закрепен около самия корпус на твърдия диск. A-DATA твърдят, че гуменото покритие на този модел външен твърд диск е непромокаемо, предпазва диска от удар или казано по друг начин shock protected.
Което ще рече, че можете да го къпете всяка вечер и да докато работите с него можете да го удряте с чук! :) Не всъщност гуменото покритие на диска предпазва диска от влага, или случайно намокряне, и от случайно изпускане от височина. Вероятно може би и до като работи диска и бъде приложена някаква минимална сила на земното притегляне вероятно няма да повреди данните които се копират в момента или пък да създаде лоши сектори.
Нещо също интересно. Копирах на диска голямо голичество информация около 100GB. Оказа се, че от гуменото покритие не повишава темперетурата. Т.е. не се загрява диска от това, че е плътно покрит корпуса.
Твърдия диск наистина си заслужава. Би извършвал чудесна работа за пренос на информация като Flash memmory.


Ето и ревю на A-DATA Superior SH93 External доскВсе пак намерих интересен видео клип в който се показва на какви тестове издържа външния твърд диск с гумено покритие.

No comments:

Post a Comment