December 23, 2010

Skype не работи! Skype is down!


Днес на 22 Декемвре 2010 една от най-популярните интернет услуги Skype не работи. Прекъсването на услугата е може би от 4-5 часа GMT+2.
Skype предоставя безплатно на милиони потребители по света комуникация, чрез безплатни чат съобщения и безплатни гласови повиквания от Skype до Skype клиент. Този мощна услуга се ползва не само от домашни потребители. На доста фирми и компании е станала официална коренспонденция за бърз обмен на информация, заместител на стационарните и мобилните телефони. В момента вероятно милиони потребители са възпрепятствани от не възможноста да ползват услугите на Skype.
Но защо Skype е прекъснат? Оказа се, че има отговор на въпроса. След установяването на прекъсването на услугата, се оказа, че Google, вече е намер отговор на въпроса и ако се опитате да потърсите отговора, чрез  Google, ще намерите 1 или 2 резултат който ви отвежда до официалния форум на Skype, където ще намерите следното съобщение:


Hi, our server has taken a short break

Looks like our server is down. This usually means that we’re doing maintenance work or there are too many visitors at skype.com and we cannot cope with the popularity. In any case — we’re already fixing it and everything should be back to normal in a few minutes.

Всъщност това не е обезпокоително!
Все пак и Skype има право на заслужен почивка. От както е пусната официално услугата Skype, тя е спирала само още един път за повече от час.
И така нека отдадеме нужното овъжение към Skype и хората които стоят за него, за една заслужена почивка!

Внимание!
Всеки който е получил подобно съобщенито по Skype, независими да ли е от познат потребител, да не го разпраща на контактите си в Skype и да не отваряте линка от съобщението!
Това съобщение не е официално. Това е спам с цел заразяване на потребителите със злонамерен код!

"<<< поради изключително големия брой абонати в Skype, вече наброяващи 800 милиона, нашият сървър изпитва сериозни затруднения. Сега стартирахме кампания за изтриване на неизползваемите скайп акаунти. Изпратете това съобщение до поне 15 от абонатите си, които са на линия, за да ни покажете, че сте активен потребител на Skype. Aко не го направите до 2 дни вие ще бъдете определен като неактивен Скайп потребител и вашият акаунт ще бъде замразен за неопределен период от време. 
За повече информация: http://alaw.hit.bg"

Live is not just about software!

2 comments:

  1. Абе каква почивка бе ти нормален ли си имаш ли връзка с главния мозък? Знаешли колко хора работят с скаип по делови задачи ти за почивки ми говориш... Мога да кажа само ТАПАК !

    ReplyDelete
  2. Саше, наредиха те :)))

    ReplyDelete