October 31, 2009

Packard Bell EasyNote Alba F1766 U 002BG / T4200 Limited Edition

Packard Bell Easy Note серия лаптопи преглед

версия: 2.0Ако търсите лаптоп който да е производителен и едновременно с това да е мобилен, и след като вече прегледаните оферти за лаптопи с такива характеристики са Ви отказали от идеята да си вземете производителен и в същото време мобилен лаптоп, защото цените на такива лаптопи е обикновено повече от 1500 лв. А Вие искате и да е на поносима цена. Packard Bell имат серия EasyNote, която може да отговори на подобни изисквания. EasyNote серията на Packard Bellе е с 13” дисплей (Diamond view), с работна резолюция 1280х800 pix, което прави тези лаптопи подходящи и за графични приложения. А един модел от тази серия дори има и графична видео картa ATI Mobility Radeon с chipset 3470, kойто е уникален. Тази видео карта е тип Hybrid. Всъщност този модел от серията EasyNote на Packard Bell има два графични процесора (GPUs). Единият е ATI Mobility Radeon 3470, а другия Intel GMA4500MHD. Това представлява така наречена хибридна видео карта. Всъщност имате възможност да сменяте графичните процесори. Едната видео карта консумира по-малко енергия и е подходяща за работа на батерия. Другата е с по-голяма производителност и използва повеюе енергия. Сменянето между двата графични процесора ви дава възмозност да регулирате консумацията на електроенергия. Както и да превключвате лаптопа в резим на по-висока производителност, когато ви трябва.
Но понеже това ревю не го направих със задълбочено представяне на  тези видео карта (тъй като преди мене са го направили много хора), а представяне на лаптопа на Packard Bell EasyNote Alba. На тези които са попаднали на страницата, защото искат да намерят решение на проблема който и аз имах, може да пропуснат тази част и да преминат по-надолуКак се активира втората видео карта Mobility Radeon HD 3470? Това е само в случай, че вече притежавате лаптопа и сте имали същия проблем с който се сблъсках.
Ето и малко предстаяне което е за хората които мислят да си вземат този модел и не са  успяли да намерат информация в интернет. Информация в интеренет почти неможе да се намери за този модел, тъй като е Limited Edition и се предоставя само от магазините на Handy”. Ако сте малко по-упорти ще намерите малка информация в официялната интернет страница на Packard Bell. Кода под който е модела в базата на страницата на Packard Bell е: EasyNote F1766-U-002BG (F1766 U 002BG) и от серия на шасито RS66. Има налични driver-и, както страницата на Packard Bell така и предоставен доск с driver-и за Windows Vista. За да си спестите главоблъскането като мене, инсталирайте Windows Vista с интегриран Service Pack 1 и или 2.
За момента видео картите могат да се превключват само под Windows Vista. Тъй като за момента версията Vista, поддръжа hybrid видео карти. Както е в случая с Intel и ATI комбинацията заложена в лаптопа. От както Microsoft обявиха, че ще пускат Service Pack 1, се заговори за поддръжка на хибридните видео карти, както е в случая. За съжаление все още не намерих в интернет, някой да е пробвал да инсталира Windows 7 и да е подкарал и двете видео карти. Може би с вече офицялното пускане на Windows 7 Service Pack 1, ще има поддръвка и на видео карти тип hybrid.
Сравнително по-малък от по разпростанените лаптопи, кремаво бяло и меко сиво преобладават. Пластмасовите елементи са от добра плътна на вид пластмаса. Горния корпус около клавиатурата е алуминий, леко грапав, което спомога да не се хлъзгат ръцете по време на работа както би се случило при някои гладкки корпуси. Клавиатурата е с малко по-голями клавиши от по разпространените с подобни размери, малка, с бели клавиши и черни символи. Сензрни копчета за touch pad-а, mute, за управление на скалата на звука, wireless и bluetooth.
От къде да изтеглиме прaвилните  driver-и?
Този въпрос и аз си го задавах, тъй като ако се опитате да потърсите лаптопа в офицялната страница на Packard Bell, вероятно няма да го намерите. Вероятно защото е Limited Edition. Но след дълго лутане из страницата на Packard Bell успях да намеря кои са подходящите driver-и за този лаптоп. Оказа се както съм споменал по-горе, този лаптоп е със щаси RS66. В списъка с лаптопи от формата за търсене на driver-и успях да намера модела на шасито. Излезнаха ми driver-и за операционната система Windows Vista / 7. За Windows XP офицялно поддръвка няма.
Ето и как да попаднете на правилните driver-и от офицялната страница на Packard Bell.
Отидете на интернет адрес www.packardbell.co.uk. След което изберете от менюто Support, секцията. Задръжте курсора на мишка и ще се появи под меню. От това под меню изберете Download Center. След това ще ви се зареди форма за критерии за търсене на driver-и за всички устройства по категории (Select Family Product). От първата катебория изберете под категория Notbook. От следващата под категория изберете EasyNote. След това ще ви се зареди нова под категория със списък от номерата на модели. В долната част на този списък има опция Show All Models. Задайте отметката. Сега ще се допълнат още модели в списъка. Намерете номер на модел EN RS66. Това е номера на модела на шасито на лаптопа. Има няколко модела с това шаси. След като го изберете ще се зареди страницата където ще можете да свалите и самите driver-и за модела.
Също така е възможно да потърсите driver-и от офицялните страници на hardware–ните производители. Тъй като вече компьтрите не включват еднороден тип компоненти (hardware), можете сами да потърсите driver–и в офицялните страници на производителите. Като например, за chipset–а на този лаптоп, за driver–и можете да потърсите в офицялната страница на Intel. За улеснение в страницата на Packard Bell, можете да немерите малка програма, която ще разпознае прозиводителите на компонентие на ваяия лаптоп. Иползвайте линка, който се намира точно под категориите на продукта. Снимката от интернет страницата ще ви улесни.


Очаквайте скоро още допълна информация за този модел лаптоп на Packrd Bell

No comments:

Post a Comment